Càritas Filipines reparteix lots de menjar i material de refugi

L´oficina de Càritas Manila s´ha transformat en un centre logístic d´ajuda humanitària, on 250 voluntaris treballen en torns per empaquetar els productes d´emergència destinats als damnificats del tifó Haiyan.

Ja s´han preparat milers de lots familiars per a la província de Leyte, la més afectada per la catàstrofe. Cada lot familiar conté 5 quilos d´arròs, 6 paquets de fideus i 5 paquets de proteïna d´arròs enriquida i 9 llaunes de conserva. Els lots estan dissenyats per cobrir les necessitats bàsiques d´una família de cinc persones durant tres dies.

Segons assenyala May Tiangco, un dels responsables de Càritas Manila, “els voluntaris provenen en la seva majoria dels grups parroquials de joves, que treballen aquí per torns (…) Tenim la intenció d´enviar 20.000 paquets en les properes setmanes”.

Al sud de la província de Cebú, una de les regions més afectades, sor Anne Healy està ajudant a distribuir aliments a unes 3.000 persones, moltes d´elles nens. “És una situació desesperada”, afirma la religiosa. “La població local està donant roba a les persones que ho han perdut tot, la qual cosa ens permet centrar-nos en l´obtenció d´aliments. A més, a causa de l´escassetat, el preu del menjar s´ha disparat, la qual cosa suposa que les persones no poden comprar-lo. Hem estat capaços de comprar arròs i altres productes bàsics als mercats locals i distribuir-los a la gent”.

Els equips de la xarxa Càritas que actuen ja a la zona d´Ormoc, a la part occidental de l´illa de Leyte, informen que la devastació és total. El combustible és racionat o venut a un preu molt alt i molts camins continuen bloquejats.

A Guiuan totes les botigues estan buides i les instal·lacions mèdiques estan completament destruïdes. L´equip de Càritas ha observat condicions semblants als municipis del voltant. Al sud de Samar, Càritas espera poder distribuir material de refugi, aigua potable i productes higiènics per a 32.000 famílies.

En aquestes mateixes zones es donarà suport als damnificats sota la fórmula “diners per feina” que permeti netejar les destrosses. A més, Càritas instal·larà 3.167 latrines, 48 cabines de bany, 207 tancs d´aigua i 300 contenidors d´eliminació de residus.

Campanya Càritas amb Filipines: “la Caixa” 2100 5731 71 0200154496

Per a més informació, cliqueu aquí

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!