Càritas Europa demana la pau per a Ucraïna

Càritas Europa ha expressat la seva “preocupació profunda pel benestar de milions de persones que pateixen el conflicte a Ucraïna” i ha fet una crida als líders de França, Alemanya, Rússia i Ucraïna reunits a Minsk per fer tot el possible per assolir “un alto el foc incondicional que condueixi a la pau a Ucraïna”.

Càritas ha informat que dóna suport a les persones damnificades: “Molts d’ells estan malalts i ferits. Els nens estan traumatitzats. Les famílies estan destrossades i les seves necessitats són immenses: refugi, roba, menjar, aigua, medicaments. L’ajuda que Càritas i els voluntaris donen a les víctimes, persona a persona, és encomiable.”

El president de Càritas Europa, Erny Gillen, ha enviat un missatge d’esperança a les víctimes de la guerra a Ucraïna on assegura que “Càritas és amb ells, caminem amb ells, els ajudem a resistir i a superar aquestes dificultats terribles”.

De la seva banda, el vicepresident de Càritas Europa, Andrij Waskowycz, s’ha adreçat als estats europeus i els insta a “no ignorar aquesta tragèdia humanitària terrible i respondre a les conseqüències que tindrà a llarg termini aquesta experiència traumàtica per a milions de persones, especialment els nens”.

Tot i que la xarxa de Càritas a Europa està ajudant desenes de milers d’ucraïnesos i està preparada per rebre una onada de refugiats, la capacitat de l’entitat estarà al límit si s’intensifica el conflicte i la quantitat de gent en perill augmenta. Càritas Europa adverteix que la xifra actual de 2,3 milions de persones en situació de necessitat es pot multiplicar ràpidament per dos si es continua deteriorant la situació.

En aquests moments, Càritas proporciona ajuda directa a Ucraïna a més de 44.000 desplaçats interns i a milers de refugiats a Rússia. Càritas espanyola dóna suport als programes de resposta humanitària per als damnificats pel conflicte, als quals ha aportat en els darrers sis mesos 115.000 euros.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!