Càritas espanyola reforça el suport als països afectats per l'Ebola

Càritas espanyola ha repost a la crida d’ajuda d’emergència llançada per Càritas Libèria, el país més afectat per l’epidèmia d’Ebola. I ho ha fet amb l’enviament d’una aportació de 50.000 euros per donar suport als programes sanitaris de control de la propagació del virus, acompanyar les persones malaltes i facilitar aliments i articles de primera necessitat a les persones més vulnerables. Aquesta aportació se suma a una altra partida de 100.000 euros que es va enviar fa uns mesos a les Càritas de Sierra Leone i Guinea Conakry.

L’objectiu de Càritas espanyola és acompanyar l’Església i les Càritas locals en el treball de contenció del virus i d’assistència a les persones afectades. A més, la xarxa de Càritas vol mantenir vius en l’opinió pública els efectes d’aquesta emergència a Àfrica, on més de 14.000 persones s’han infectat i 5.000 han mort. Per això es vol sensibilitzar la comunitat cristiana i la societat sobre la necessitat de mantenir un compromís actiu a llarg termini amb aquests països.

Així ho han dit els membres de la xarxa Càritas internacional i els responsables de les congregacions religioses que treballen a Àfrica occidental. Juntament amb representants diplomàtics del Vaticà es van reunir a Roma el 4 d’octubre per mirar de donar una resposta coordinada de l’Església en la lluita contra el virus.

En aquesta reunió es van definir les prioritats per respondre a aquesta emergència. Dins d’aquestes prioritats cal destacar la distribució d’assistència bàsica a les persones que viuen a les zones afectades pel virus, a les que tenen més risc d’infectar-se i a les més vulnerables. Altres accions són la reobertura d’escoles i dels centres hospitalaris dedicats a tractar altres malalties, a més de mantenir els programes de sensibilització a les comunitats sobre la malaltia, les vies de transmissió, el tractament i els protocols a seguir en la cura dels malalts.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!