Càritas diocesana de Lleida, a través de la seva empresa d’inserció Troballes, i Wala Lleida, botiga d’esports i moda, posen en marxa una nova iniciativa per refermar el seu compromís social i mediambiental.

Ho fan mitjançant l’obertura d’un punt de recollida de roba usada a la botiga Wala Lleida, situada a la carretera N-II km 459, una prova pilot que té com a objectiu estendre’s a totes les botigues del grup Unipreus durant el primer trimestre del 2023.

“Es vol ajudar a allargar la vida les peces tèxtils, tant dels clients de Wala, en particular, com de la població lleidatana, en general”

Tothom qui dipositi roba, calçat o complements en el contenidor que s’ubicarà a l’entrada de l’establiment, contribuirà a crear llocs de treball per a persones en situació de risc d’exclusió que atén Càritas diocesana de Lleida.

Així mateix, la roba en bon estat es reutilitzarà en mercats de segona mà per finançar programes socials, mentre la resta es reciclarà i transformarà en fibres o altres productes per afavorir el medi ambient. Troballes serà l’entitat que gestionarà, periòdicament, la recollida del material que es trobi en el contenidor.

Propòsits com aquest permeten al projecte laboral de Càritas acostar-se a l’objectiu d’aconseguir un nivell d’ocupabilitat suficient de les persones amb vulnerabilitat.

Troballes Empresa d’Inserció S.L. forma part de Moda Re-, la cooperativa d’iniciativa social de Càritas, emmarcada dins de l’Economia Social i Solidària. Des del seu naixement, a l’Estat Espanyol s’han estalviat 400.000 metres cúbics d’aigua al planeta i s’ha evitat enviar tres milions de tones de CO2 a l’atmosfera.

Tenir un projecte com el de Moda Re- a Lleida atansa als objectius de desenvolupament sostenible que Nacions Unides estableix per a l’agenda del 2030. Amb la seva activitat, Moda Re- ha generat 1.000 llocs de treball, 500 dels quals estan destinats a persones en situació o risc d’exclusió que realitzen, dins de les empreses que formen part de la cooperativa, els seus itineraris d’inserció.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!