Càritas demana no oblidar les tràgiques morts al Mediterrani

Davant la tràgica mort de 400 persones al Mediterrani, Càritas ha emès un comunicat on subratlla que “no volem ni podem acostumar-nos a aquests fets”.

“No acceptem que aquests successos dramàtics siguin simples notícies (…), ni que es limitin a la publicació recorrent d’imatges anònimes, de xifres o de dades”, assegura Càritas. Cadascuna de les 400 persones ofegades, constata, tenien “nom, família. Eren amos de la seva història i dels seus somnis. Eren éssers humans com nosaltres, únics i irrepetibles. Com a creients, no podem oblidar que eren germans i germanes nostres.”

Un dels aspectes que posa en relleu l’entitat eclesial és que cap d’aquestes persones havien decidit lliurement la decisió d’anar a Europa perquè la majoria fugien de la guerra, de les matances, de la violència de diferents conflictes… Per això, afirma amb rotunditat que “aquestes 400 morts es podrien haver evitat. Tots sabem, i els responsables de la Unió Europea, també, que els dispositius de recerca i rescat establerts, a més d’insuficients, són la conseqüència de reajustaments pressupostaris”. I es pregunta: “Qui tindrà el valor d’avaluar aquesta decisió? Quin és el preu?”

Càritas convida tota la comunitat eclesial i la societat en general a unir-se en la pregària per tantes vides perdudes, “expressem el nostre dolor, la nostra solidaritat i condol a les famílies. I fem una crida a mantenir viva la sensibilitat, a no deixar de patir amb tots aquests homes, dones i nens que assumeixen riscos perquè simplement volen viure amb dignitat i en llibertat”.

Finalment, Càritas recorda que si hi ha una cosa veritablement aliena a l’Evangeli és “la cultura del descart” que tants cops denuncia el papa Francesc: “Aquestes 400 persones mortes al mar no eren descartables, sinó éssers humans imprescindibles per construir la societat justa i fraterna en què creiem.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!