Conscients que el bé, l’amor, la justícia i la solidaritat han de ser conquerits cada dia, Càritas llença la tradicional campanya de Caritat. Sota el lema “Allà on ens necessites, obrim camins a l’esperança”, la Confederació s’uneix a la festa del Corpus Christi amb una invitació a sortir a l’encontre dels altres, especialment, de les persones més pobres; comprometre’s amb el bé comú i conrear la solidaritat en comunitat.

A través de la campanya, Càritas vol fer visible el clima de desesperança social i desorientació en el qual viuen moltes persones a causa de dificultats greus per accedir a un habitatge, per la precarietat laboral creixent o perquè es troben en situació administrativa irregular.

L’experiència de Càritas és que és possible “recalcular la ruta”. Segons la coordinadora de la campanya de Caritat de Càritas, Eva San Martín, “cada trobada, cada relació d’ajuda significativa, cada diàleg guaridor és sagrament d’esperança, especialment per a la persona més vulnerable”.

Obrir camí a l’esperança és una tasca que comporta una responsabilitat afectiva i efectiva, coherent i propera

Algunes de les iniciatives concretes en les quals Càritas està compromesa és la regularització de les persones estrangeres al nostre país; facilitar formació per assolir una feina i defensar la dignitat de totes les persones que pateixen alguna situació de vulnerabilitat o pobresa fent el possible perquè puguin accedir als seus drets.

“Allà on les persones ens necessiten som i volem ser-hi, com a Església, com a comunitat cristiana, com a Càritas, aixecant la veu per denunciar el patiment, la manca d’oportunitat, i per anunciar la bona notícia de l’esperança en cada camí nou que es traça, en cada porta que s’obre, en cada trobada que convida a començar de nou”, afirma San Martín.

Entrega i testimoni

En el missatge amb motiu del Dia de la Caritat, els bisbes de la Subcomissió Episcopal per a l’Acció Caritativa i Social de la Conferència Episcopal Espanyola subratllen que la festa del Corpus Christi ens situa al centre de la vida cristiana i “ens fa testimonis de la compassió de Déu per cada germà i germana. Fer-se caritat és ser, juntament amb Jesús, pa partit per a la vida del món”.

Els prelats destaquen que “celebrar l’Eucaristia és combregar amb Jesús i el seu projecte del Regne per viure cada dia de manera més entregada, treballant per un món més humà”. Aquesta missió requereix arribar a les persones, allà on són, aconseguint, primer de tot, “reconèixer-les realment” per fer-les “part de la nostra vida”.

El missatge explica que el Papa fa dues propostes per obrir camí a l’esperança: impulsar i animar la cultura de l’encontre i la cultura de la cura “per erradicar la indiferència, el rebuig i la confrontació”.

Aquesta cultura de la trobada i de la cura la fan realitat moltes persones voluntàries. En aquest sentit, els bisbes els agraeixen aquest testimoni d’amor, gratuïtat i servei, “llavors del bé comú per a la societat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!