Càritas convoca un concurs de curts sobre pobresa

Càritas diocesana de Barcelona ha obert el termini per presentar curts documentals sobre pobresa i exclusió social, adreçat a joves creadors audiovisuals. L’entitat vol donar a conèixer la realitat que hi ha darrere les xifres que cada dia apareixen sobre la pobresa. I darrere hi ha persones amb noms i cognoms, concretes, que molt sovint són invisibles per a la societat.

Per tal de conscienciar sobre aquestes realitats, Càritas presenta, juntament amb Arrels i el Centre d’Estudis de Cristianisme i Justícia, aquest concurs. Els destinataris són joves creadors audiovisuals i tots aquells que encara s’estan formant i tenen interès en els temes socials. L’edat de participació és entre 18 i 30 anys. Es valorarà que els documentals, a més de reflectir situacions i històries reals, tinguin una mirada crítica sobre les causes estructurals de la pobresa i l’exclusió.

Les pel·lícules han de ser inèdites, amb una durada de 5 a 10 minuts i han de respondre a aquestes qüestions: es pot viure amb una Renda Mínima d’Inserció?, tinc 45 anys i m’acabo de quedar a l’atur. Quin futur m’espera?, puc viure dignament en aquest país si sóc estranger/a i no tinc feina?, la crisi econòmica està desclassant la classe mitjana?, on ens porta la pèrdua de drets socials?

El termini de lliurament dels treballs és el dijous 27 de febrer. Els deu curts finalistes es donaran a conèixer el 27 de març i optaran al primer, segon o tercer premi. Els guardons es donaran en una gala que tindrà lloc a l’abril al Palau Robert de Barcelona.

Per a més informació, cliqueu aquí (PDF).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!