Càritas convoca un concurs de curts documentals sobre pobresa i exclusió

Darrere de la multitud de xifres que cada dia diferents institucions ens ofereixen sobre la pobresa, hi ha persones concretes, testimonis amb noms i cognoms que sovint romanen invisibles als ulls de la nostra societat.

Per tal de donar a conèixer aquestes realitats, Càritas diocesana de Barcelona presenta -conjuntament amb Arrels Fundació i el Centre d’Estudis de Cristianisme i Justícia– el Concurs de curts documentals sobre pobresa i exclusió social.

Aquest concurs s’adreça a joves creadors audiovisuals i a aquells que encara s’estan formant i tenen interès en els temes socials. L’edat de participació és entre 18 i 30 anys. Es valorarà que els films presentats, a més de reflectir situacions i històries reals, tinguin una mirada crítica vers les causes estructurals de la pobresa i l’exclusió.

Les pel·lícules candidates han de ser inèdites, amb una durada d’entre 5 i 10 minuts, i han de respondre a una o més de les següents qüestions:
1. Es pot viure amb una Renda Mínima d’Inserció?
2. Tinc 45 anys i m’acabo de quedar a l’atur. Quin futur m’espera?
3. Puc viure dignament en aquest país si sóc estranger/a i no tinc feina?
4. La crisi econòmica està desclassant la classe mitjana?
5. On ens porta la pèrdua de drets socials?

El termini de presentació dels curts és el dijous 27 de febrer del 2014. Els 10 films finalistes es donaran a conèixer el 27 de març i optaran al 1r, 2n o 3r premi. Els guardons es lliuraran en una gala que tindrà lloc a l’abril de 2014 al Palau Robert.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!