Càritas Catalunya crea un grup de treball per coordinar la crisi dels refugiats

En la reunió de la Comissió d’Immigració de Càritas Catalunya, del 10 de setembre, es va acordar “fer un registre de les diferents accions i iniciatives diocesanes en els àmbits jurídic, acollida, sensibilització, donatius, allotjament i treballar en xarxa” en l’acollida als refugiats. Es tracta doncs de fer un registre de les activitats però sobretot de fer-ne una coordinació. Per això s’ha creat un Grup de Treball de la Crisi dels Refugiats, coordinat per Joan Vera, de Càritas diocesana de Vic.

“Hi ha una reacció molt positiva de persones, famílies, parròquies i equips de Càritas preocupats per l’acollida als refugiats”, ha expressat Joan Vera en declaracions a CatalunyaCristiana, “des d’una parròquia que ofereix allotjament fins a una altra que organitza una xerrada informativa”

Joan Vera assisteix en representació de Càritas Catalunya a les reunions del Comitè Operatiu creat per la Generalitat de Catalunya per preparar la gestió de l’acollida, alhora que també és present en les reunions de la Confederació Càritas Espanya sobre aquesta qüestió.

En les reflexions efectuades en la reunió del 10 de setembre, la Comissió d’Immigració de Càritas Catalunya recorda que “les administracions públiques, amb la Generalitat de Catalunya i Ajuntaments al davant, han de liderar els dispositius d’acollida i comptar amb les entitats socials, cadascuna d’elles des de la seva identitat i vocació”. En aquest sentit, “per acollir els refugiats és indispensable un treball en xarxa”.

La Comissió d’Immigració de Càritas Catalunya també alerta de “no fer distincions entre refugiats i immigrants econòmics, són dues realitats inseparables i íntimament relacionades. Es tracta de persones i famílies que, per diferents raons, es veuen obligades a marxar de casa per construir una vida més digna”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!