Els conflictes i la violència que sacsegen la República Democràtica del Congo i el Sudan del Sud provoquen que bona part de la població visqui en una situació permanent de crisi humanitària. El canvi climàtic i la inseguretat han agreujat la situació i fa que el nombre de persones que es veuen obligades a deixar casa seva sigui cada vegada més gran.

Tots dos països es preparen per rebre la visita del papa Francesc en el seu primer viatge internacional del 2023.

Càritas espanyola és present en aquests països a través de programes d’ajuda humanitària, que han aconseguit acompanyar prop de 85.000 persones en els dos darrers anys

Uns tres milions d’euros s’han destinat sobretot al lliurament d’aliments d’emergència, suport a les famílies desplaçades i projectes de promoció de la cohesió social i construcció de pau.

Com explica Fátima Zidan, de l’equip de Cooperació Internacional de Càritas espanyola, “conflictes armats, lluites ètniques, pugna pel control dels recursos naturals, incidència d’epidèmies i de catàstrofes naturals sotmeten les comunitats d’aquests països a una amenaça constant de violació dels seus drets”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!