Cardenals i rabins analitzen a Terra Santa reptes comuns

Ha començat la primera Trobada internacional de rabins, cardenals i líders catòlics organitzat a Israel pel Camí Neocatecumenal i esperonat pel Vaticà a la regió de Galilea.

Hi participen set cardenals, uns 20 bisbes i 120 rabins de 130 països, així com personalitats de la docència, l’art i la cultura de les dues confessions religioses.

Segons els organitzadors, és una iniciativa sense precedents avalada pel papa Francesc, que enviarà un missatge per subratllar i reconèixer aquesta convivència com un instrument de germanor entre tots dos pobles. I expliquen que “és un projecte d’amor i reconciliació per al desenvolupament d’un diàleg constructiu en el segle XXI entre els rabins i els líders catòlics d’arreu del món”.

Fins al 8 de maig els participants analitzaran alguns reptes comuns: la transmissió de la fe en un entorn hostil a la tradició judeocristiana, l’antropologia judeocristiana davant les lectures actuals de l’home que no consideren Déu, el ressorgiment de l’antisemitisme i el fonamentalisme xenòfob, entre altres temes.

Un altre punt important en l’agenda és la missió de l’Església i dels jueus en el món d’avui.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!