Després que el Papa Francesc anunciés que no viatjaria a la conferència sobre el clima COP28 organitzada a Dubai per motius de salut, finalment el pontífex tampoc podrà pronunciar el discurs que tenia previst. Com ha explicat la Santa Seu aquest divendres, l’encarregat de llegir el discurs serà el cardenal Pietro Parolin, que “presidirà la delegació de la Santa Seu present a Dubai”.


“En el cor del Papa hi ha la consciència de la necessitat d’actuar per tenir cura de la casa comuna”

Aquesta decisió s’ha pres a causa d’una bronquitits molt aguda i infecciosa que pateix el Papa. D’aquesta manera, el dissabte 2 de desembre, el discurs, que s’espera que giri al voltant de l’exhortació apostòlica Laudate Deum, anirà a càrrec de Pietro Parolin. El Secretari d’Estat de la Santa Seu, ja a Dubai, ha fet seves les preocupacions i les esperances del pontífex per la crisi climàtica, les guerres i les divisions que esquincen el planeta: “en el cor del Papa hi ha la consciència de la necessitat d’actuar per tenir cura de la casa comuna, la urgència de posicions valentes i un nou impuls a les polítiques locals i internacionals perquè l’home no es vegi amenaçat per interessos partidistes, miops o depredadors”, ha dit Parolin. En aquesta mateixa línia, el cardenal ha recordat que “la COP 28 està cridada a donar una resposta clara de la comunitat política per afrontar amb determinació la crisi climàtica en els terminis urgents que indica la ciència”.

El diumenge 3 de desembre, s’espera que el cardenal Parolin participi a la inauguració del Pavelló de la Fe, una exhibició per la llibertat religiosa que s’instal·larà a l’inici de la cimera del clima i que compta amb el suport del Gran Imam de al-Azhar, Mohamed Al-Duweini i altres 30 líders religiosos que van firmar al mes de novembre una declaració interconfessional a Abu Dhabi a favor de la lluita contra el canvi climàtic.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!