La beatificació d’Antoni Gaudí és cada vegada més a prop. L’últim pas d’aquest procés, que ja encara la seva recta final, ha estat la creació de l’Associació Canònica Pro Canonització d’Antoni Gaudí. Aquesta nova associació, de caràcter canònic, ha estat constituïda aquest divendres 1 de desembre per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella. Com ha explicat l’arquebisbe, la nova entitat pren el relleu a partir d’ara de l’associació de caràcter civil pro beatificació Antoni Gaudí, que fins ara havia dut a terme la tasca de promoure la beatificació d’aquest servent de Déu.

Els membres de l’Associació Canònica Pro Canonització Antoni Gaudí

Després de constituir aquesta nova associació, que presideix el mateix cardenal Omella, els membres que en formen part s’han reunit per primera vegada. A la llista s’hi troben diversos preveres però també laics i laiques: mn. Josep M. Turull, mn. Armand Puig, mn. Francesc Xavier Vila Morera, mn. Alfonso de Alarcón Santaeularia, mn. Jordi Albert Garrofé, Esteve Camps i Sala, Jordi Faulí, Francesc Torralba Torelló, Àlex Seoane, Antoni Soler, José Manuel Almuzara Pérez, Rosa Ribas, Montserrat Viñas

El Dicasteri de les Causes dels Sants ja té la positio presentada

Com s’ha recordat a la presentació d’aquesta nova associació canònica, la positio, és a dir, l’argumentari fonamental sobre la causa de beatificació de Gaudí ja s’ha posat en coneixement del Dicasteri de les Causes dels Sants. Aquest organisme és el que tracta tot allò relacionat amb les causes de beatificació i canonització. Dona normes especials i assisteix amb consells i indicacions als bisbes diocesans, als qui compet la instrucció de la causa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!