Camins de Resurrecció: l'educador social Eduard Sala ha estat testimoni de moltes històries de vida en clau pasqual

Fa un bon grapat d’anys que l’Eduard Sala tracta amb persones molt fragilitzades per la vida. Ara, des de Càritas diocesana de Barcelona, on exerceix com a cap d’acció social, però també abans, com a director de l’Obra Social de Santa Lluïsa de Marillac. Des d’aquesta atalaia privilegiada, Eduard Sala ha estat testimoni d’excepció de moltes històries humanes de mort i resurrecció.

Al llarg de la seva vida ha tingut la sort de veure passar moltes persones de la tenebra a la llum, de la tristesa a la felicitat. Assegura, però, que perquè aquest miracle sigui possible cal un bon acompanyament que compleixi almenys tres requisits: cal ser-hi per veure-ho, cal ser-hi pacientment i cal tocar i deixar-se tocar el cor.

Aquesta setmana a Catalunya Cristiana, l’educador social Eduard Sala ens dóna les claus per acompanyar persones en el seu camí de reconstrucció vital. Ell és deixeble avançat en l’escola de sor Genoveva Masip, de la qual ha après l’art de l’escolta i del reconeixement de l’altre. “Ser algú per a algú.” Heus aquí el secret de tota recuperació. Per a Eduard Sala, acompanyar algú és trepitjar terra sagrada.

Per a aquest educador social amb un fort compromís cristià el gran misteri de la mort i la resurrecció de Jesús té cares i ulls ben concrets: els de l’Antònia, els del Francisco, els de tantes dones que han refet la seva existència tot i el seu terrible passat. El misteri pasqual ha esdevingut per a ell el centre de la seva vida i la font de la seva vocació de servei envers els més desfavorits: «Només podem acompanyar des de l’amor i per l’amor —acaba dient—, que en definitiva és l’únic manament que hem rebut de Jesús.»

Si vols llegir l’article sencer, clica aquí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!