La Subcomissió d’Infància i Joventut de la Conferència Episcopal Espanyola ha elaborat un itinerari preparatori per a tots els joves que participaran en la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), aquest agost a Lisboa, i també pensat per a qui no pugui anar-hi.

Camins de joventut. Sortim de pressa és el títol del treball formatiu que es fonamenta en dos pilars. D’una banda, la Visitació de Maria a Elisabet, quan la Mare de Déu va a ajudar-la. En el camí dels joves cap a la JMJ, s’omplen d’esperança per sortir de pressa cap a la trobada amb el Senyor de la mà de Maria.

El segon pilar és el capítol cinquè de l’exhortació apostòlica Christus vivit del papa Francesc als joves.

Amb cinc etapes dividides en cinc passos es tracten diferents dimensions de la joventut cristiana: personal, parroquial, diocesana, comunitària i universal

La dimensió universal de l’Església és la que els joves viuran a la JMJ i el pòrtic de la qual per als espanyols serà la trobada del 31 de juliol a Lisboa. Aquesta trobada serà el complement celebratiu a totes les etapes.

Cadascuna de les etapes del camí es divideix en cinc passos que podrà fer cada jove en companyia de la seva comunitat.

El primer és “reconèixer”, perquè el jove miri la seva vida i la seva realitat; el segon, “esperar”, per preguntar-se quin lloc ocupa Déu en la seva vida; el tercer, “interpretar i discernir”; el quart, “parlar”, un diàleg fratern amb Déu i, finalment, “actuar”, perquè tot el viscut no es quedi en una cosa exclusivament sentimental.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!