El diumenge 5 de març la coordinadora catalana de dones creients Alcem la Veu, sota el lema Les dones caminem juntes vers la dignitat i la igualtat a l’Església, ha convocat a les 12.00 un acte reivindicatiu a la porta de la catedral de Barcelona.

Per quart any consecutiu, el col·lectiu de dones creients Alcem la Veu s’ha sumat als actes del 8M amb una convocatòria pròpia, convençudes que “el missatge alliberador de Jesús és plenament vigent i que, si s’aconsegueix erradicar la cultura masclista que moltes vegades s’atrinxera en les tradicions religioses, s’haurà retornat als valors fundacionals i es farà una aportació fonamental per una societat més igualitària”.

Alcem la Veu constata que sovint l’Església viu d’esquena a les veus i l’experiència de les dones, per això, considera que “l’Església, abans de sentenciar que les dones són incapaces de decidir, abans de negar-los la paraula, de negar-los viure en plenitud la seva vocació, abans de dictar normes de comportament, ha de posar-se a la seva pell, ha de caminar amb les seves sabates i entendre com se senten en una institució que les tracta amb condescendència i paternalisme”

Després del gest, s’han llegit les conclusions del Sínode internacional de dones, organitzat pel Catholic Women’s Council que durant un any va recollir les veus de més de seixanta col·lectius de dones d’arreu del món.

El treball sinodal es va dur a terme amb sessions d’escolta, discerniment i pregària. Alcem la veu hi va participar amb aportacions pròpies i va formar part de l’organització a través del grup de parla hispana.

Algunes de les conclusions més rellevants són que les dones creients volen una església que compleixi la promesa baptismal d’igualtat, amb tolerància zero a l’abús, amb total transparència en els seus processos i amb participació plena a tots els nivells.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!