Camí de l'Aplec de l'Esperit

El proper 7 de juny els joves de Catalunya estan convocats a participar en una nova edició de l’Aplec de l’Esperit. En aquesta ocasió se celebrarà a Banyoles amb el lema “És el Senyor” (Jn 21,7). La diòcesi amfitriona està fent els preparatius perquè s’acompleixi l’objectiu de la trobada, que no és altre que propiciar una trobada dels joves amb el Senyor. Les previsions indiquen que uns 4.000 joves d’arreu de Catalunya s’aplegaran a Banyoles.

“Estem molt contents de poder acollir aquest any l’Aplec de l’Esperit a la nostra diòcesi i, en concret, de fer-ho en un espai natural tan privilegiat com és l’Estany de Banyoles”, ha manifestat Mn. Jordi Callejón, delegat diocesà de Pastoral de Joventut de Girona.

La jornada de l’Aplec se situarà al voltant de l’Estany, considerat com el llac de Galilea. De fet, la situació geogràfica de Banyoles, amb el seu Estany, s’ha considerat com un lloc privilegiat per poder treballar les situacions evangèliques de Jesús al voltant del llac de Galilea. La intenció d’aquest aplec és que el jove faci experiència de Jesucrist i es trobi amb el Senyor, com els deixebles que, al voltant del llac, escolten la Paraula del Senyor, experimenten la seva filiació amb el Pare i el reconeixen viu.

L’Aplec de l’Esperit, convocat pels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, és una mostra explícita de fe dels joves de les deu diòcesis catalanes, i una manera de fer palesa l’alegria de la fe. “Si no som capaços de transmetre la felicitat que ens provoca dins del nostre cor la fe en Jesús, vol dir que no som cristians del tot”, ha dit Mn. Jordi Callejón. “Un cristià que és feliç, alegre, esperançat, optimista i amb un certs graus d’ardor és un cristià complet.”

D’altra banda, l’Aplec de l’Esperit 2014 ja té himne oficial: És el Senyor. Ha estat compost i interpretat pel grup de música cristiana Canta la Teva Fe. Segons Mn. Joan Àguila, intèrpret de la cançó, “aquest himne vol ser una invitació als joves a posar-se a la pell dels deixebles que feinejaven vora el llac. La cançó cerca paral·lelismes entre la vida dels joves i les vivències que els apòstols van tenir al llac de Galilea com a marc de referència”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!