“Calonge, poble de llibres”, la primera booktown estable de Catalunya, inaugurarà tres noves llibreries al llarg d’aquest any. El projecte, que ha revitalitzat l’activitat socioeconòmica i cultural de Calonge a través del llibre, sumarà a la seva oferta una nova llibreria històrica, que preveu obrir les portes al juliol; una llibreria especialitzada en costura i manualitats, que té previst començar a funcionar a l’agost, i una altra dedicada a la salut i la natura, que s’inaugurarà després de l’estiu.

La Històrica pretén ser una llibreria i una plataforma de divulgació de la història del poble, de la comarca, del territori… Donar a conèixer la història i despertar l’interès envers aquesta. I ho farà, no només amb llibres, sinó a través de tertúlies, cinefòrum, rutes i visites periòdiques i dos esdeveniments anuals: un festival de cinema històric i una activitat que vincula història i gastronomia.

La Botiga dels Fils posarà a disposició dels visitants llibres i revistes de patronatge, costura i manualitats, una oferta poc habitual en altres establiments. També vendrà material de merceria per fer les creacions que s’hi poden trobar. A més, es realitzaran cursos i tallers per a infants i adults, i hi haurà màquines de cosir per a gent que s’està iniciant en la costura. 

Finalment, a Salut i Natura. Llibres i Teràpies hi haurà una àmplia oferta editorial sobre temes de salut humana (coneixement del cos, nutrició, dietètica, autoajuda…) i també de la natura (efectes saludables de la natura sobre el cos i món dels animals). L’establiment també serà un punt de recomanacions on es faran classes, teràpies, conferències i xerrades.

Amb aquestes tres seran nou les llibreries que formaran part de “Calonge, poble de llibres”, un projecte impulsat per l’Ajuntament de Calonge amb l’objectiu de donar una nova vida al comerç, la restauració i la vida social d’aquest municipi, i a la vegada, esdevenir centre cultural de les comarques de Girona, una vila generadora de creativitat, coneixement i transformació, on el llibre i la cultura són marca i motor econòmic social.

A més de les noves llibreries, el projecte s’ampliarà també amb una escola d’escriptura que dirigirà l’escriptora Lolita Bosch. El primer curs es farà el mes de maig i constarà de quatre sessions en què els assistents podran pensar i replantejar-se el que escriuen (o el que voldrien escriure), adonar-se de si el que fan (o voldrien fer) té a veure de debò amb ells mateixos, si s’hi identifiquen, i si hi són present en els textos que fan (o voldrien fer). Un curs actiu, amè, divertit i rigorós que vol ajudar els participants a trobar una veu literària pròpia i a arrelar-s’hi, a reconèixer-se en un univers creatiu que els sigui propi i que ho té tot a veure amb la seva manera de relacionar-se amb la literatura, el llenguatge i el món. Un curs per aprendre no només qui som quan escrivim sinó també quan llegim.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!