L’esperança no defrauda – Spes non confundit. És el títol de la butlla amb la qual el Papa ha convocat oficialment el Jubileu del 2025 i és una frase que Francesc ha convertit en una mena de lema del seu pontificat.

Per això, a la butlla, desitja a tots els fidels “que el Jubileu pugui ser, per a tothom, una ocasió per revifar l’esperança”.

La lectura del document, a càrrec de Leonardo Sapienza, regent de la Casa Pontifícia i protonotari apostòlic, s’ha dut a terme, aquest dijous 9 de maig, a l’atri de la basílica de Sant Pere davant la Porta Santa, que s’obrirà el 24 de desembre.

En un to molt positiu, Francesc insisteix que “l’esperança cristiana ni enganya ni defrauda perquè està fonamentada en la certesa que res ni ningú no podrà separar-nos mai de l’amor diví”.

També assenyala la importància de la indulgència, del perdó: “Perdonar no canvia el passat, no pot modificar el que ja va succeir; i, amb tot, el perdó pot permetre que canviï el futur i es visqui d’una manera diferent, sense rancúnia, sense ira, sense venjança. El futur il·luminat pel perdó fa possible que el passat es llegeixi amb uns altres ulls, més serens, tot i que estiguin solcats per les llàgrimes.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!