L’Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha renovat els seus càrrecs, per als propers quatre anys, amb l’elecció del nou president i vicepresident, els membres de la Comissió Executiva i els presidents de les diferents comissions.

Pel que fa als bisbes catalans, el bisbe de SolsonaFrancesc Conesa, és el nou president de la Comissió per a la Doctrina de la Fe, dins la qual hi ha la Subcomissió Episcopal de Relacions Interconfessionals i Diàleg Interreligiós. Ha estat escollit en primera votació amb 51 vots.

El bisbe Francesc Conesa, que presidia tot just aquesta subcomissió fins ara, deixarà aquesta responsabilitat per ocupar-se a partir d’ara de tota la comissió.

De la seva banda, el bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, entra al Consell Episcopal d’Economia, un organisme de caràcter consultiu per a la informació, estudi i assessorament en afers econòmics.

Mons. Gordo, a més, assumeix un nou mandat de quatre anys com a membre de la Comissió Episcopal de Laics, Família i Vida i com a bisbe responsable del Fòrum de Laics de la CEE.

A la Comissió Permanent, l’òrgan de la CEE que s’encarrega de la preparació de les Assembles Plenàries i de l’execució de les decisions adoptades en elles, trobem a l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, que ha deixat el càrrec com a president de la CEE, i a l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas.

A més d’aquests nomenaments, cal tenir present que tots els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya formen part d’alguna comissió episcopal.

Clergat i SeminarisJoan Enric Vives, Joan Planellas, Salvador Cristau
Comunicacions SocialsSalvador Giménez
Doctrina de la FeFrancesc Conesa
Evangelització, Catequesi i CatecumenatAgustí Cortés, Romà Casanova
Laics, Família i VidaDavid Abadías, Sergi Gordo
LitúrgiaJoan Enric Vives
Pastoral Social i Promoció HumanaJoan Josep Omella, Javier Vilanova
L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!