Església Jove Barcelona convoca tots els joves de Barcelona a Betel23 el proper 6 de maig al teatre de La Salle Bonanova. Amb més de 800 assistents en les dues darreres edicions experimentals, aquest any es calcula superar els 1.000 assistents.

Betel és una jornada cultural i formativa que, immersa dins del panorama d’entreteniment juvenil, aspira a ser més que qualsevol altre esdeveniment: una experiència vivencial que amb les seves ponències, música en directe, tallers i activitats apel·li profundament a la vida de les persones.

En aquest món que clama per un canvi significatiu en tants àmbits; política, medi ambient o relacions interpersonals, Betel, com a instrument d’una Església al servei de la societat, vol ajudar a donar resposta a les inquietuds humanes. Les necessitats físiques i materials van acompanyades sovint de les antropològiques i espirituals.

És per això que en l’edició d’enguany, Betel23 comptarà amb testimonis representatius dels àmbits de l’esport, la cultura i també del món eclesial

Ponents que han patit el dolor i les ferides de la societat (Claudine Uwasakindi, supervivent del genocidi de Ruanda), que han sabut trobar l’esperança després de passar per situacions de malaltia i addiccions (Enhamed Enhamed, nedador paralímpic cec i Julio Alberto Moreno, exfutbolista del Barça i exdrogoaddicte), i que han reflexionat i abraçat la condició de ser dona en un món que es pregunta constantment sobre la seva identitat (Marta Rodríguez, directora de l’Institut pontifici d’Estudis Superiors sobre la Dona).

Les activitats i dinàmiques de la segona part de la jornada aniran a càrrec, entre d’altres, de ponents com el guionista Oriol Jara, l’educadora afectivosexual Cristina Cons, la jove Carlota Valenzuela, protagonista del viatge a peu de Finisterre a Jerusalem, o el productor Derral Eves, co-fundador de la sèrie d’èxit The Chosen directament vingut dels Estats Units.

Sota el lema “Manteniu-vos, Ell ho farà”, Betel23 vol oferir-se com un espai obert a la reflexió i al plantejament dels temes actuals que interessen als joves i que condicionaran el futur, però també com a punt de trobada per a persones de realitats diferents que vulguin conèixer o aprofundir en el sentit de la fe catòlica.

Inspirats per les paraules del papa Francesc de construir una Església en sortida, busca formar una joventut missionera i apassionada, que vulgui i sàpiga anunciar Crist als altres.

Betel aspira a convertir-se en una trobada de diversos dies que sigui pionera a Europa, a imitació de les que ja s’organitzen als Estats Units, que amb 3 edicions a l’esquena ha arribat per a quedar-se i créixer: amb vocació de mantenir-se.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!