És veritablement sorprenent com Benet XVI, un ancià de 94 anys retirat voluntàriament en un monestir, molesta tant algunes persones. Des que va deixar d’exercir el seu ministeri petrí hi ha hagut diferents intents d’acusar-lo i d’imputar-lo en casos d’abusos sexuals a menors per part del clergat, a més d’intentar desacreditar el seu pontificat i la seva incommensurable aportació a la teologia i a la vida de fe.

En aquests dies assistim a l’última posada en escena que pretén desacreditar el Papa emèrit. S’ha presentat una acusació contra ell per no haver intervingut en una reunió de l’any 1980 contra un sacerdot que havia comès abusos. Benet XVI s’ha pres aquesta qüestió molt seriosament, que ha comptat amb l’ajuda d’especialistes en Dret Canònic per examinar l’assumpte. L’informe final es pot trobar fàcilment a internet. La investigació conclou que Benet XVI va estar en aquesta reunió, però en ella no es va parlar que el sacerdot en qüestió era un abusador. L’aleshores cardenal Ratzinger no tenia coneixement dels fets i, per tant, no podia fer res per apartar el sacerdot.

L’informe deia que Benet XVI no va participar en aquesta reunió, quan la veritat és que l’encarregat de redactar la versió final d’aquest informe (de 8.000 pàgines) va teclejar, per error, un «no» de més, fent que la frase fos una negació. Aquesta dada ha estat suficient perquè tots aquells als quals molesta Benet XVI hagin posat la seva maquinària de desprestigi en marxa, intentant buscar qualsevol element que el pogués inculpar. La investigació pericial aboca llum sobre l’assumpte i deixa clar que el Papa emèrit no va mentir ni va voler ocultar informació.

D’altra banda, no podem oblidar tota la feina que Benet XVI ha fet com a cardenal i després com a Papa. Es va reunir amb les víctimes en pràcticament tots els seus viatges, va portar els acusats davant la justícia, va iniciar programes de prevenció i va establir nous protocols perquè aquest pecat abominable no torni a passar.

Per què molesta tant aquest ancià de 94 anys retirat de la vida pública? La resposta està des de fa temps esculpida en el seu escut episcopal: Cooperator veritatis. Benet XVI és un cooperador de la veritat. La seva vida ha estat un constant testimoniar Crist com a veritat de Déu i veritat de l’home. I això, en una societat relativista com la nostra, molesta.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!