El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, participa en la missa exequial pel papa emèrit Benet XVI, que se celebra a Sant Pere del Vaticà. En declaracions al programa El matí a Ràdio Estel, Omella ha destacat que “Benet XVI ha estat el Papa de l’esperança”.

Entrevista a Ràdio Estel

“És un Papa que ens ha transmès molt l’esperança, en el sentit que malgrat que li ha tocat viure moments molt difícils sempre ha mirat en una actitud d’esperança.” Segons l’arquebisbe de Barcelona, “en aquests moments del món on veiem la secularització, les guerres, problemes econòmics… no hem de perdre l’esperança perquè Jesucrist guia el món”.

Moment de la col·locació del taüt de Benet XVI. Foto: Pedro Fernández Amo

Omella també ha recordat un fet cabdal en relació amb la figura del Pontífex, “el dolç Crist a la terra en paraules de santa Caterina de Siena”. “Malgrat la seva fragilitat, perquè és humà com els altres, representa Jesucrist. No hem de perdre aquesta mirada de la dignitat que representa.” En aquest sentit el funeral de Benet XVI ens fa “tornar a les arrels de la nostra fe“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!