web missions

Aquest divendres, 16 de febrer, la Delegació de Missions de Lleida organitza una subhasta de les composicions artístiques d’Angelina Miró, que havien estat exposades gairebé durant dos anys a l’Acadèmia Mariana sota el títol de “Batejats i enviats”. Aquestes obres, inspirades en l’art japonès del kintsugi, són un record artístic de les estampes enviades a Catalunya pels infants d’altres països, on mostraven el seu agraïment per l’ajuda que rebien a través dels missioners, que els batejaven i els facilitaven tot tipus de recursos. L’Angelina Miró, docent durant més de 40 anys, havia estat guardant totes aquestes estampes, fins que finalment va tenir la idea de mostrar-les d’una manera més visual, a través de l’exposició “Batejats i enviats”. 

“La subhasta, un bon motiu per gaudir dels actes generosos”

Els quadres que se subhasten aquest divendres estan fets amb pa d’or, sobre una base de papers de seda artesans, i mostren l’estampa original, amb el nom del nen, juntament amb una nova composició realitzada per Angelina Miró. Com explica l’autora, l’objectiu dels quadres és “arribar a tal punt de comunicació que permeti entendre el concepte per qual s’experimenta sorpresa, alegria i sobretot bellesa i bondat”. L’artista i docent, ja jubilada, ha donat la totalitat de l’exposició a la Delegació de Missions de Lleida perquè pugui obtenir uns ingressos que serveixin per col·laborar amb la infància missionera: “La subhasta és un bon motiu per gaudir dels actes generosos”, ha dit Miró a Catalunya Cristiana. D’aquesta manera, com ha manifestat la responsable de la delegació, Eva Jorge, els diners que es recaptin durant la subhasta s’enviaran al centre Kurmi, on la Delegació de Missions de Lleida realitza el voluntariat internacional des de fa 3 anys amb la col·laboració d’Acció Catòlica General: “Els voluntaris que hi van anar l’any passat ens van dir que allí hi ha moltes necessitats pels nens, i per això hem decidit que el 100% dels ingressos de la subhasta siguin per a aquest centre”, diu Jorge. 

L’exposició, que es va inaugurar fa dos anys coincidint amb el dia del Domund, ha servit com a catequesi per a moltes parròquies de Lleida, que han pogut mostrar l’essència de la infància missionera, tant als nens com també als adults. S’ha exposat a diversos pobles de la diòcesi, fins que es va establir de forma permanent a l’Acadèmia Mariana, on l’han visitat diverses escoles. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!