El patriarca ecumènic Bartomeu I ha visitat la seu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), on ha estat rebut pel vicepresident, el cardenal Carlos Osoro, i el secretari general, Mons. Francisco César García Magán.

El vicepresident de la CEE ha destacat que la visita “està emmarcada pel trist esdeveniment de la guerra a Ucraïna i el conflicte més recent de Terra Santa, cosa que fa que ens unim no només en la proclamació de la nostra fe comuna en Jesucrist Ressuscitat, sinó també en el dolor dels nostres germans que pateixen i experimenten el dolor causat per la violència”.

El cardenal Osoro ha recordat altres esdeveniments esperançadors com el 60è aniversari de l’abraçada entre el papa Pau VI i el patriarca Atenàgoras a Jerusalem, que va suposar “un abans i un després en les relacions de l’Església catòlica i el patriarcat ecumènic”.

Entre els àmbits de col·laboració entre l’Església catòlica i les Esglésies ortodoxes del patriarcat ecumènic a Espanya, el purpurat ha subratllat la creació d’una taula estable de diàleg entre les diferents confessions presents a Espanya.

CARLOS OSORO, vicepresident CEE

“És el nostre desig sincer continuar estrenyent lligams d’unió en tot el que ens sigui possible, per ser davant del món testimonis d’unitat i de diàleg”

El cardenal Carlos Oroso ha avançat que el 2025 se celebraran conjuntament els 1.700 anys del Concili de Nicea: “Estem convençuts que aquestes efemèrides ens faran continuar aprofundint en les nostres relacions fraternes, en fer memòria del primer concili ecumènic d’una mateixa Església indivisa.”

Bartomeu I entre el cardenal Osoro i Mons. García Magán.
L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!