Barcelona se suma a les 24 hores de pregària convocades pel papa Francesc

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, convida tots els diocesans de l’arquebisbat de Barcelona a intensificar la pregària personal, familiar i comunitària els propers 13 i 14 de març en el marc de la iniciativa 24 hores per al Senyor convocada pel papa Francesc.

Quaresma és un període de reflexió i pregària. Així ho va anunciar fa uns dies el Sant Pare en el seu missatge quaresmal, on va parlar de la indiferència envers el proïsme i envers Déu. Per tal de vèncer aquesta temptació, el Pontífex demana que es pregui en la comunió de l’Església terrenal i celestial, amb el desig que se celebri a tota l’Església demà divendres i dissabte com a expressió de la necessitat de la pregària.

Aquest divendres també es commemora el segon aniversari de l’elecció del papa Francesc com a bisbe de Roma i successor de Pere. Complint el que ell demana sempre que se l’encomani a Déu, en les oracions també caldrà tenir present les finalitats que el Papa ha exposat en la seva exhortació apostòlica Evangelii gaudium, sense oblidar els germans cristians que actualment pateixen persecució i martiri per la seva fe com per exemple els que romanen segrestats per Estat Islàmic.

Concentració a la plaça Sant Jaume

Així mateix, aquest dimecres va tenir lloc a la plaça de Sant Jaume de Barcelona una concentració en record dels cristians perseguits. Més de 500 joves van resar el rosari amb l’objectiu de “frenar la indiferència d’Occident, inclosa la dels cristians, davant el que succeeix als nostres germans d’Orient”.

L’acte també va incloure la lectura de testimonis que han viscut de prop situacions compromeses per defensar la seva fe. Un franciscà de Bòsnia va expressar que “es va veure obligat a triar entre odiar o estimar i vaig optar per l’amor. Això fou Crist”. També es va llegir el testimoni d’un bisbe Siro-catòlic de Mossul (Iraq), qui va explicar que “no volem que compartiu amb nosaltres la pena només. Compartiu també l’esperança”.

La manifestació silenciosa i reflexiva va ser organitzada per l’Associació Catalunya Jove amb la col·laboració d’Ajuda a l’Església Necessitada i el Diari El Prisma.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!