Cartell farsi

El 18 de juny d’aquest any es compleixen 40 anys des que la República Islàmica de l’Iran va dur a terme un acte d’opressió sense precedents: 10 dones bahá’ís van ser penjades en una mateixa nit en una plaça pública de la ciutat de Shiraz. El seu únic “delicte” va ser la seva negativa a renegar de la seva fe i a renunciar a les seves creences que promouen els principis d’igualtat de gènere, juntament amb la justícia i la veracitat.

Per honrar la memòria d’aquestes deu dones, l’Associació de Dones Bahà’ís ha organitzat un acte aquest diumenge a les 19.30h al Centre bahá’í de Barcelona (c. Galileu, 336). Com ha explicat l’organització, serà un acte devocional, obert a tothom, amb oracions i la participació del Dr. Amin Egea, qui oferirà una anàlisi dels fets ocorreguts, de la situació actual del bahá’ís i descripció del paper rellevant de les dones en la societat iraniana.

Campanya global OurStoryIsOne

Aquest acte forma part de la campanya global #OurStoryIsOne, que vol honrar les dones executades i la llarga lluita per la igualtat de gènere viscuda per dones de tots els credos i orígens a l’Iran durant moltes dècades i que continua fins avui.

La comunitat bahá’í i l’Associació de Dones Bahá’ís de Barcelona volen rendir homenatge a Ezzat de 57 anys i la seva filla Roya de 23, Nosrat (46), Tahereh (30), Zarrin (29), Mahshid (28) Akhtar (25) Shirin (25) Simin (24) i l’adolescent de 17 anys Mona, i a totes les dones iranianes de qualsevol origen ètnic o religiós que avui dia continuen la lluita i els esforços cap a la igualtat de gènere a l’Iran.

Sobre la Comunitat Bahá’í

La fe bahá’í és una religió amb més de vuit milions de seguidors establerts en tots els països i territoris del món. El seu principi central és la unitat de la humanitat, objectiu pel qual treballen els bahá’ís en la seva vida diària a través de diferents activitats de servei a la societat. 

La Comunitat Internacional Bahá’í (BIC) té estatus consultiu davant les Nacions Unides. A Espanya, la comunitat va néixer el 1946 i actualment compta amb uns 5.000 membres a tot el país. Està inscrita al registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia des de 1968.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!