El dijous 20 de febrer, la ciutat de Barcelona va acollir el primer casament bahá’í amb validesa civil a Catalunya des que la Comunitat Bahá’í d’Espanya va obtenir l’estatus de Notori Arrelament. L’acte, celebrat al Centre Bahá’í de Barcelona, va tenir com a protagonistes Jordi Hamadi Puig (51 anys), economista, i Johanna Meryham Fernández Castillo (50 anys), periodista, que van unir les seves vides en una cerimònia que ja ha passat a la història de la fe bahá’í.
Com ha explicat la mateixa comunitat, el casament es va caracteritzar per la senzillesa i la profunditat espiritual, com marca la tradició bahá’í. Els contraents van pronunciar la promesa matrimonial: “Tots, en veritat, ens atendrem a la voluntat de Déu”, en presència de dos testimonis aprovats per l’Assemblea Espiritual Local dels Bahá’ís de Barcelona. La cerimònia va ser conduïda pel delegat matrimonial, Emilio Egea, qui es va encarregar de guiar l’acte d’acord amb els principis de la fe bahá’í.
L’acte va comptar amb la presència de familiars i amics propers, així com la participació virtual dels fills de tots dos, que es van connectar des de diferents parts del món: Nekane (20 anys) des d’Austràlia, Ava i Miguel Ángel (18 i 24 anys) des de la República Dominicana, i Uma (22 anys) des del Canadà. A més, la mare de la núvia, Adriana, va seguir la cerimònia en directe des de Santo Domingo, mentre que els pares d’en Jordi, Isabel i Ibrahim, hi van assistir presencialment a Barcelona.
Fita històrica per a la Comunitat Bahá’í d’Espanya
La celebració del dia 20 representa una fita històrica per a la comunitat bahá’í a Catalunya i a Espanya, ja que, gràcies al reconeixement de Notori Arrelament atorgat pel Govern espanyol, els matrimonis bahá’ís tenen ara validesa civil al país sense necessitat d’una cerimònia addicional al Registre Civil.
La fe bahá’í, present a Espanya des de 1947, compta actualment amb més de 5.000 membres i 17 llocs de culte al país. El seu ensenyament central és la unitat de la humanitat, promovent valors de justícia, igualtat i servei a la societat.
Catalunya acompanya el primer matrimoni bahá’í
Tan bon punt es va conèixer la notícia, un gran nombre de persones han mostrat el seu suport al nou matrimoni bahá’í a través de les xarxes socials, on els mateixos Jordi i Johanna han compartit la seva emoció i gratitud: “Ha estat un dia inoblidable, envoltat d’amor i unitat, no només amb els qui van estar presents físicament, sinó també amb els nostres fills i familiars que ens van acompanyar des de diferents llocs del món. Agraïm a la comunitat bahá’í el seu suport i les seves oracions en aquest nou camí que emprenem junts”.