Banyoles: festa de la fe dels joves catalans

Després de molt de temps de preparatius, l’Aplec de l’Esperit de Banyoles ha estat un gran èxit de participació i de contingut. Els joves catalans, convocats pels seus bisbes, han acudit a Banyoles per participar en una jornada de fe que se celebra amb motiu de la Pentecosta i que ha transcorregut al voltant de l’Estany.

Amb el lema “És el Senyor”, l’Aplec de l’Esperit ha estat una gran festa de la fe plena d’estones de pregària, de reflexió, de testimonis i de cants i música. Provinents de parròquies i moviments d’arreu de Catalunya, els joves han escoltat amb atenció testimonis colpidors com el del sacerdot olotí Joan Soler, missioner a Togo; o el de Tina Parayre, responsable dels voluntaris de Sant Joan de Déu. També han participat el dibuixant Picanyol, el seminarista Abel Trulls, la jove Blanca Cid, la germana oblata Nieves de León, o Jaume Vives, estudiant de periodisme i autor del llibre 8 dies vivint al carrer.

La missa, celebrada a la tarda, i transmessa per Ràdio Estel, ha estat presidida per l’arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Jaume Pujol, i concelebrada pels altres bisbes catalans. En l’homilia, Mons. Jaume Pujol ha convidat els joves a no tenir por a l’hora de proclamar que “Jesús és el Senyor”. “L’Església ha de ser missionera”, ha manifestat l’arquebisbe de Tarragona responent així a la crida del papa Francesc, “seguir Jesús és estimar-lo! Saber que podem llençar-nos a l’aigua sense por perquè ell ens espera a la riba amb la taula parada”.


Escolta aquí la transmissió que Ràdio Estel ha fet de la missa de l’Aplec de l’Esperit 2014 a Banyoles

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!