Àvila acull el Capítol General del Carmel Descalç

El Centre Internacional Teresià Santjoanista, CITeS, d’Àvila, acull fins al 24 de maig la celebració del Capítol General de l’orde del Carmel Descalç, que se celebra cada sis anys.

“El Capítol General és essencial per a la reflexió i la projecció de la vida de lorde no només perquè hi seran escollits els encarregats de desenvolupar el servei de govern al llarg dels propers sis anys, sinó perquè podrem analitzar en profunditat el moment actual que vivim i determimen a recórrer plegats els camins pels quals l’Esperit de Déu haurà de guiar-nos el proper sexenni”, ha dit l’actual general de l’orde, el P. Saverio Cannistrà.

Més de 110 carmelites provinents dels cincs continents, que representen els 120 països on és present l’orde, participen en aquest Capítol General.

Els primers dies serà l’actual general, el P. Cannistrà, el qui intervindrà principalment per fer una relació de l’actual estat de l’orde, un temps on el diàleg serà continu i servirà per tenir una visió completa de la situació de l’orde.

El 7 de maig, previsiblement, es farà la votació del nou general. Del 8 al 13 les jornades se centraran en la identitat carismàtica de l’orde, la comunitat, l’apostolat i les missions. El 14 de maig està previst que s’escullin els definidors que acompanyaran el general en el govern de l’orde. Del 15 al 18 es parlarà sobre l’orde seglar, la formació, la promoció vocacional, l’estudi, el govern i l’economia.

El 19 i 20 de maig estaran dedicats a les germanes carmelites descalces. El dia 20 intervindrà al Capítol Mons. José Rodríguez Carballo, secretari de la Congregació per als Instituts de Vida consagrada i les Societats de Vida apostòlica.

Finalment, el 21 se celebrarà una trobada de la família carmelitana i serà present el prior general de l’orde del Carme, el P. Fernando Millán.

El Capítol disposa d’una web pròpia, on es pot seguir l’actualitat a través de les notícies que es publicaran, així com a través de la galeria fotogràfica i la secció de documents. La web està disponible en italià, castellà, anglès i francès.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!