Audiència del Papa amb el cardenal Martínez Sistach

A petició del cardenal Lluís Martínez Sistach, el papa Francesc li va concedir una audiència privada el dissabte dia 20 de setembre al Vaticà.

En aquesta trobada, el cardenal va presentar al Papa el resultat de la primera fase del Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats, celebrat a Barcelona del 20 al 22 de maig d’enguany així com les conferències dels teòlegs, sociòlegs i pastoralistes que hi van participar. Durant l’audiència, el Papa va mostrar el seu interès per la iniciativa de l’arxidiòcesi i s’interessà per l’aplicació del Pla pastoral a Barcelona. A més, el cardenal li va entregar la carta pastoral L’Església samaritana enmig de la gran ciutat.

A l’estiu, el papa Francesc ja va mostrar el seu interès per aquest Congrés –atesos els reptes que comporta anunciar l’Evangeli en les grans ciutats- en una entrevista publicada al diari Il Messaggero el dia 29 de juny, festa de Sant Pere i Sant Pau, en què deia: “Al novembre, farem a Barcelona un Congrés dedicat a la pastoral de la metròpolis”.

El Sant Pare tindrà una nova audiència amb el cardenal Martínez Sistach el proper 27 de novembre, en la qual l’arquebisbe de Barcelona, acompanyat de 25 cardenals i arquebisbes de les grans metròpolis del món que es reuniran a la ciutat comtal, lliuraran al Papa les conclusions del Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!