L’alumne de l’escola Sagra Cor de Sarrià de Barcelona Alfonso de Pineda Lügstenmann ha estat guardonat amb el 1r Premi Gaudí 2024 (Àmbit de la Teologia i les Ciències Religioses) pel treball El hombre que se levantó de entre los muertos, que versa sobre l’evidència històrica de la resurrecció de Jesús de Natzaret.

El 2n Premi Gaudí 2024 l’ha guanyat l’alumne Brezo Domínguez Prada, del Colegio de Fomento Canigó de Barcelona, per La Sagrada Família. Las inovaciones con el paso del tiempo (Àmbit relacionat amb Antoni Gaudí i la Sagrada Família). Mentre que el 3r Premi Gaudí 2024 ha estat lliurat a Maria Monteagudo Bosch, de l’Institut Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú, pel treball La evolución de la naturaleza en la arquitectura (Àmbit relacionat amb Antoni Gaudí i la Sagrada Família).

El Premi Gaudí, per a treballs de recerca de batxillerat sobre el fet religiós, la figura d’Antoni Gaudí i la Basílica de la Sagrada Família, està convocat per l’Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona, la Junta constructora de la Basílica de la Sagrada Família i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i compta amb el suport d’Edicions Castellnou.

L’objectiu d’aquests premis -oberts a tots els estudiants de batxillerat del sistema educatiu català- és reconèixer l’esforç de l’alumnat en l’aprenentatge i en la recerca en relació al fet religiós des de qualsevol de les seves múltiples aproximacions. Per als treballs s’estableixen quatre àmbits temàtics: Teologia i les Ciències Religioses, Filosofia, Història, Art, Cultura i Patrimoni, i Antoni Gaudí i la Sagrada Família.

L’acte de lliurament dels Premis Gaudí 2024 ha tingut lloc a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Ha estat presidit per Mons. David Abadias, bisbe auxiliar de Barcelona, que ha estat acompanyat, entre d’altres, pel bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, pel rector de l’AUSP, Joan Torra; per la secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Meritxell Ruiz; i per Rosa Ribas, secretària acadèmica de la Facultat Antoni Gaudí (AUSP).

El jurat dels Premis Gaudí 2024 ha estat format per Joan Torra, Ignasi Fuster, Albert Viciano; l’arquitecte Eloi Aran, de la FECC; i Jaume Serrallonga, arquitecte de la Fundació de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família.

Els altres premiats de l’edició d’enguany han estat: Marc Figueras Garcia (Escola Dina Isard, d’Olesa de Montserrat), per La mort està molt viva (Àmbit de la Filosofia); Mireia Paisano Pérez (Col·legi Sant Pau Apòstol, de Tarragona), per El Sant Greal. Mite, calze i llinatge (Àmbit d’Història, Art, Cultura i Patrimoni); i Èric Casanova León (Col·legi Sagrada Família, de Tortosa), per L’Església amb el Papa Francesc (Àmbit de la Teologia i les Ciències Religioses).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!