La sèrie The Chosen, sobre la vida de Jesucrist, i les pel·lícules Vasil, d’Avelina Prat, i Cinco lobitos, d’Adaula Ruiz de Azua, han rebut el dissabte 6 de maig les Ones d’Or dels premis Família de cinema corresponents a la 25a edició, atorgats per CinemaNet, en un acte que s’ha celebrat a l’auditori de Caixafòrum de Barcelona. Adolfo Blanco, director de la distribuïdora A Contracorriente, va rebre també el premi per la seva trajectòria en el camp cinematogràfic.

Aquests premis són un reconeixement als valors humans, familiars, socials i educatius de les pel·lícules

Aquests guardons de CinemaNet reconeixen, d’una banda, pel·lícules estrenades a Espanya l’any anterior, en aquest cas del 2022, que es distingeixen pels seus valors humans, familiars, socials i educatius. Cinco lobitos tracta molts aspectes de la vida familiar, les dificultats d’una mare primípara, la participació dels avis en la cura del nadó, etc. Per la seva banda, a Vasil es donen a conèixer els obstacles en la integració dels immigrants i de la seva acceptació per la gent nadiua del país, l’esperit d’acollida d’algunes d’aquestes persones, la possibilitat d’empatia entre persones de tarannàs i cultures diverses, etc.

El premi a The Chosen s’ha lliurat amb caràcter extraordinari, amb motiu del 25è aniversari de les Ones d’Or. El va recollir el seu productor executiu, el nord-americà Derral Eves. Aquesta sèrie ha estat visionada per més de 500 milions de persones en les seves primeres temporades i figura en el rànquing dels imdb com la segona sèrie més valorada de tots els temps.

Adolfo Blanco, guardonat per la seva trajectòria al capdavant de la distribuïdora A Contracorriente, ha estrenat a Espanya més de 500 títols, entre els quals hi ha pel·lícules tan conegudes com El pianista, Girasoles silvestres, La librería, As Bestas, Intocable, El Padre, El mejor verano de mi vida, Dios mío ¿pero qué te hemos hecho? o Ballerina.

La gala va acabar amb un concert del grup Atlantic Clovers, un dels més destacats d’Espanya en música folk i celta.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!