“Complim cinc anys amb la certesa que cal continuar avançant en l’atenció integral a les persones que han patit victimització per abús sexual intraeclesial.” Són les paraules de la presidenta de l’Associació per a l’Acollida i l’Acompanyament Betània, M. Teresa Compte, amb motiu del cinquè aniversari de la creació d’aquesta entitat per acompanyar les víctimes d’abusos sexuals en contextos institucionals religiosos.

“Cal seguir avançant en la revictimització i en la transformació de l’Església en matèria d’assumpció de responsabilitats, no des de la coacció externa, sinó des de la transformació generada a partir del reconeixement del dany i el patiment que aquest ha provocat”, sosté Compte.

La presidenta de l’entitat és molt conscient que “la duresa de la tasca no assoleix, ni de lluny, la devastació que han patit tantes persones que han vist la seva confiança i la del seus familiars traïdes”.

M. Teresa Compte està plenament convençuda que “només la veritat ens allibera i tot i que la duresa d’aquesta no s’ha de sublimar, mirem de ser veritables sense pretendre ser jutges de ningú”.

La presidenta d’Acollida Betània també té paraules d’agraïment per a tots els qui durant aquests anys han confiat en aquest projecte i l’han sostingut i agraeix “a les persones que injustament danyades heu confiat en els professionals de Betània per caminar el camí de la recuperació i la reparació”.

Acollida Betània és una associació civil independent sense subjecció a cap disciplina eclesiàstica. La seva missió és reconèixer i reparar el mal causat a les víctimes i contribuir a l’erradicació dels abusos sexuals en el context de l’Església catòlica a Espanya.

Vol ser l’associació de referència en l’acollida, orientació, acompanyament i guarició de les víctimes, i també un vector del canvi intraeclesial que condueixi a l’erradicació dels abusos sexuals en el context de l’Església.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!