Dilluns 22 de maig va ser assassinat el P. Javier García Villafaña, rector de Santa Anna al municipi de Huandacareo (Mèxic), en la ruta que uneix Capacho amb Cuitzeo.

Segons informació difosa per la premsa local, el sacerdot agustí va ser trobat mort a la carretera amb ferides de bala. En aquests moments, continua la investigació policial per aclarir-ne els fets.

La Conferència Episcopal Mexicana ha expressat “dolor i consternació” per l’assassinat d’aquest sacerdot i ha exigit una investigació “exhaustiva i transparent”.

També ha assegurat que aquesta mort “és un recordatori dolorós de la greu situació que afrontem com a societat, en la qual la presència del crim organitzat i la impunitat continuen amenaçant la vida i la seguretat de tanta gent”.

D’altra banda, diumenge 21 també es va produir un altre atac contra un membre de l’Església. En aquesta ocasió, la víctima va ser l’arquebisbe de Durango, Mons. Faustino Armendáriz, que va sortir il·lès d’un atemptat amb arma blanca.

Mons. Armendáriz va aprofitar aquest fet per solidaritzar-se amb tantes persones que a Mèxic pateixen violència: “Som vulnerables i això li pot passar a qualsevol; és part del mal que pateix el teixit social a causa dels antivalors. Aquestes situacions les viu el poble en l’anonimat.”

L’arquebisbe també ha fet una crida als bisbes i sacerdots del país a “continuar vivint i fent la seva tasca pastoral, però reforçant la seguretat als temples”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!