Una religiosa italiana ha mort en l’assalt a la missió de Chipene a la província de Nampula, al nord de Moçambic.

Sor Maria De Coppi, comboniana, tenia 84 anys i era originària de Santa Lucia de Piave. Vivia a Moçambic des del 1963.

Els assaltants han destruït les instal·lacions de la missió, incloent-hi l’església, l’hospital i l’escola primària i secundària. La germana Maria va rebre una bala al cap mentre intentava arribar al dormitori on eren els pocs estudiants que quedaven.

La secretària general de les combonianes a Itàlia, Enza Carini, ha destacat que “les altres dues germanes de la comunitat, Eleonora Reboldi, italiana, i l’espanyola Ángeles López, han aconseguit escapar i amagar-se al bosc, juntament amb un grup de nenes”.

Dos missioners de la diòcesi de Concordia-Pordenone també han aconseguit salvar-se.

L’arquebisbe de Nampula, Mons. Inacio Saure, ha explicat que “les germanes de la germana Maria s’han posat en marxa per arribar a Chipene i endur-se el cos per enterrar-lo en una altra missió”.

Sobre la identitat dels atacants, Mons. Saure diu que “no estem segurs que siguin terroristes islàmics, tot i que és molt probable que siguin ells els que hagin atacat la missió”.

La província de Nampula, juntament amb Cabo Delgado, és víctima de la inestabilitat provocada per la presència de grups terroristes vinculats a Estat Islàmic.

Mentre que Cabo Delgado ha estat el centre d’operacions de soldats de Ruanda i altres nacions que han vingut a donar suport als soldats moçambiquesos, la província de Nampula ha vist un ressorgiment dels atacs jihadistes en els darrers mesos.

MONS. INACIO SAURE

“No sabem quantes persones han buscat refugi al bosc. És un drama terrible i encara difícil de quantificar”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!