Artur Mas lloa la capacitat dialogant de les religions en els 10 anys del GTER

El president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar ahir a la tarda que “Catalunya vol establir un diàleg entre iguals amb l’estat espanyol” i que aquesta “és l’aspiració política d’una nació antiga i molt barrejada demogràficament” com la catalana.

Durant l’acte commemoratiu del 10è aniversari del Grup de Treball Estable de Religions, el cap de l’Executiu va subratllat així “l’actitud madura i també responsable” del GTER que, com Catalunya en el terreny polític, “no espera que algú altre li faci la feina”, i va posar en relleu també la “capacitat d’acció de fer i fer-ho junts” mostrada aquests 10 anys per la plataforma interreligiosa, des d’una “maduresa democràtica”.

El president Mas va elogiar el Grup de Treball Estable de Religions per la seva capacitat d’establir “un diàleg entre iguals que permet construir una societat millor i que ha de ser l’aspiració de les religions i de totes les persones involucrades en la vida pública dels països”.

Artur Mas va presidir l’acte al costat de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. També hi van intervenir el president del GTER, Antoni Matabosch; l’assessor de la Secretaria General del Fòrum Iberoamericà, Fernando Garcím que va parlar de “diàleg interreligiós en la construcció d’una comunitat Iberoamericana”, i el bisbe auxiliar de Marsella, Jean Marc Aveline, que va pronunciar una conferència titulada “El significat teològic i filosòfic del diàleg interreligiós”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!