Artur Mas: el bisbe Carrera "va ser sobretot un home bo

Ahirdissabte, 26 d’abril, a les 19.30h, va tenir lloc al Saló Sant Jordi del’Hostal Abat Cisneros la inauguració de l’exposició ‘Un ara mateix… persempre’, que la Comissió Memorial Bisbe Joan Carrera de la Parròquiade Sant Isidre de L’Hospitalet de Llobregat ha dedicat al que va ser bisbeauxiliar de Barcelona Joan Carrera i Planas, traspassat el 3 d’octubre de2008. A l’acte van assitir el president de la Generalitat, Artur Mas, el P.Abat Josep M. Soler, l’arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol i el president JordiPujol, entre d’altres personalitats.

Després de visitar la mostra, que fa un repàs per la vida de Carrera, el president Artur Mas ha destacat que hi ha “motius d’agraïment infinits” a la seva persona, i un d’ells és precisament “la seva estima a Catalunya” i el fet que “va construir ponts de manera constant en el país”.
Com a persona, ha remarcat que “va ser sobretot un home bo, senzill, de tracte afable, proper, prudent, pedagògic, savi, generós i valent”. I, en relació a la seva tasca, el cap de l’Executiu ha assenyalat que “va fer molt de bé en la societat en general”. “Va ser un precursor i un renovador, fins al punt que molts dels seus escrits són d’una actualitat tremenda”, ha afirmat, i ha afegit que “el país li té moltes coses a agrair”.
En acabar l’exposició, el president Mas, acompanyat dels conseller de Presidència, Francesc Homs, ha participat a la Vetlla de Santa Maria, la vigília de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat.

Lamostra ‘Un ara mateix… per sempre’ pretén commemorar la professada devociódel bisbe Joan Carrera a la Mare de Déu de Montserrat, que va escollir laimatge de la Moreneta per al seu escut episcopal, i la seva especial vinculacióespiritual amb els membres de la comunitat benedictina; alhora que vol sertestimoni del seixantè aniversari de la seva ordenació com a prevere, que va tenirlloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat el dia 11 de juliol de 1954.

L’exposicióés una simbiosi cronològica entre un recull de fotografies del bisbe Carrera iles seves pròpies paraules, extretes dels seus articles setmanals a CatalunyaCristiana, publicats en la seva columna Ara mateix, que presenten el perfilpersonal del bisbe Joan, un home senzill, humà i proper. Segons els membres dela Comissió Memorial Bisbe Joan Carrera, a través de les imatges i paraules dela mostra “s’aconsegueix percebre la seva ànima i transmetre amb el seumissatge la seva força d’esperit”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!