Aquest divendres, a les 19.30, el Museu Diocesà de Barcelona inaugura Llavors, un projecte que uneix art, pensament i espiritualitat. Un circuit expositiu que porta l’art i la paraula més enllà del museu, generant un recorregut que connecta tres llocs significatius de la ciutat: el Museu Diocesà, la seu de Càritas de la plaça Nova i la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL.

En zones transitades de tots tres espais es col·locaran set obres de l’artista Vicente Molina, acompanyades d’un codi QR per accedir al catàleg, l’audioguia, un breu poema i un text meditatiu. A més, a la web hi ha disponible més informació i la unitat didàctica.

D’aquesta manera, l’art reconeix i assenyala realitats portadores de sentit en la vida quotidiana de les persones i de les relacions a la ciutat. 

Llavors proposa un debat per pensar els espais comuns entre art, espiritualitat cristiana, educació, veritat i cultura de les cures, des d’algunes experiències de la vida quotidiana: pandèmia, dol, llindar, llum celestial, comunitat, cristificació, etc.

Aquest projecte és resultat del diàleg entre artistes i entitats vinculades a la fe, la cultura, l’art i l’educació (Museu Diocesà, Universitat Blanquerna, Facultat Antoni Gaudí, Fundació Joan Maragall, Escola Cristiana de Catalunya, Ars Viva BCN i parròquia Sant Pau del Camp).

Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Delegació de Fe i Cultura de l’arxidiòcesi i O_LUMEN (dominics) i es podrà visitar en els horaris habituals de cada lloc expositiu des del 25 de març fins al 21 de maig.

Agustí Codinach

L’acte inaugural va precedit, a les 18.30, de la taula rodona Art i espiritualitat: afirmacions de l’esperança amb els artistes Vicente Molina, Goretti Pomés i fra Cinto Duran amb motiu de les exposicions d’art contemporani presents al Museu diocesà Miró. Mística i avantguarda i Llavors.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!