Un any més, amb l’arribada de Sant Jordi a la ciutat de Girona arriba també la representació de la Consueta de Sant Jordi, una obra de teatre litúrgic d’autor anònim que data del segle XVI i que representa la llegenda de Sant Jordi. L’obra conté elements artístics espectaculars, com la presència del drac dels Diables de l’Onyar i el sant Jordi a cavall. Aquesta posada en escena es podrà veure a la catedral de Girona el proper divendres, 21 d’abril, a les 18.30h i a les 20.30h.

La representació arriba a la setena edició després de sis anys amb un notable èxit d’espectadors i de crítica. Com han explicat els organitzadors, en aquesta edició la principal novetat serà la incorporació en el programa de dues conferències sobre la figura i el culte a sant Jordi: “Sant Jordi traspassant fronteres: de Capadòcia a Catalunya”, a càrrec de Manuel Castiñeiras, i “Mirandum commercium: música i relíquies a l’Edat Mitjana”, a càrrec de Maricarmen Gómez, tots dos professors de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Consueta l’organitza des del 2017 el Capítol de la catedral de Girona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, i la col·laboració del bisbat de Girona, l’Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem (delegació de Girona), l’Institut d’Estudis Gironins, l’Ajuntament de Girona i la parròquia San Giorgio Maggiore de Nàpols, la qual ha cedit la imatge per a la portada del llibret d’aquesta edició així com un article d’interès.

Les places són limitades i gratuïtes, i cal adquirir-les a través de la pàgina web www.catedralgirona.cat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!