Torras i Bages

El divendres 9 de febrer vinent, a les 20h, l’Oratori de Sant Felip Neri de Vic acollirà la cinquena Conferència Torrasiana, que organitza cada any la Causa de Beatificació de Torras i Bages juntament amb l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. El tema de la xerrada d’aquesta edició serà “Per on començar a llegir Torras i Bages: proposta de quadre sinòptic sobre la seva obra”, amb l’objectiu clar de facilitar l’accés al lector d’avui a l’obra del bisbe Torras i Bages, com han explicat des de l’organització. 

D’aquesta manera, la conferència està previst que ofereixi un cert quadre sinòptic de l’obra del bisbe de Vic per tal de poder facilitar el procés d’immersió en la seva obra, que, malgrat la distància en el temps, continua tenint moltes coses a dir en el nostre temps.

El ponent serà el Dr. Xavier Baró Queralt. Actualment és professor adjunt de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya. Doctor en Història per la Universitat de Barcelona, és autor d’una tesi doctoral sobre la historiografia catalana del Barroc. 

L’acte anirà precedit d’una missa al mateix Oratori de Sant Felip Neri, en commemoració del venerable doctor Josep Torras i Bages. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!