La Fundació Arrels Sant Ignasi ha tancat la seva memòria de l’exercici anual del 2022. Una vegada recollides les dades s’ha pogut concloure que ha incrementat en un 9% el nombre de persones ateses de forma directa a la ciutat de Lleida. Si l’any 2021 es va donar el servei a 2.124 persones, el 2022 en van ser 2.337, o sigui, 213 persones més que l’any anterior.

La tendència és un augment del perfil de persones molt joves (de menys de 23 anys) en situació de sense sostre, l’augment de dones també en situació de carrer i l’augment de persones migrants que volen aprendre la llengua.

Aquesta és una notícia negativa per a l’entitat, ja que suposa que ha augmentat el nombre de persones en situació d’exclusió social. La comunitat de persones que formen part d’Arrels Sant Ignasi treballa amb l’objectiu d’acollir, acompanyar i defensar les persones en situació de més vulnerabilitat de la ciutat de Lleida i els seus entorns. I recorden que darrere de cada dada hi ha una història de vida, un rostre, una persona.

Campanya de les persones en situació de sense llar.

Més enllà de les xifres, aquest 2022 ha estat un any de reivindicació per part de l’entitat. D’aquesta manera, s’ha dut a terme la campanya de les persones en situació de sense llar, Sense cobertura, amb l’objectiu d’incidir i conscienciar la ciutadania. A més, l’entitat ha intervingut en la comissió d’Empresa i Treball al Parlament de Catalunya en favor de l’equipament de múltiples usos a Lleida.

En la vessant més comunitària, l’entitat lamenta un cop més les morts de persones que acompanya, que en cas de les persones en situació de sense llar sempre és amb una edat molt més avançada. Malauradament, l’any ha començat i acabat amb algunes morts significatives de les persones que acompanyem, ja que la vida en situació de carrer deteriora la salut. Una altra dada a destacar, en àmbit comunitari i per vetllar la sostenibilitat de la missió, és la preocupació per arribar a nous donants. I com a tret més positiu, s’ha acabat l’any amb un dinar solidari (recuperant així el dinar de Nadal que aquests darrers anys de pandèmia no havíem pogut fer) per a persones en situació de sense sostre, gràcies al treball en xarxa, i on vam poder compartir l’esperit nadalenc.

Rosa Majoral, directora d’Arrels Sant Ignasi, apunta que “l’augment de les persones ateses no és un indicador positiu, és una conseqüència de les desigualtats creixents d’aquesta societat i de la vulneració dels drets de les persones”.

ROSA MAJORAL

“L’augment de les persones ateses no és un indicador positiu, és una conseqüència de les desigualtats creixents d’aquesta societat i de la vulneració dels drets de les persones”

És vital que la ciutadania i les polítiques socials adoptin els valors de la solidaritat i la cura mútua com a forma de ser i de viure de cada persona, per tal que totes les persones comptin i tinguin el seu lloc en aquesta societat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!