El dimecres 13 de desembre organitzem un nou recompte per saber quantes persones viuen al carrer a Barcelona. L’acció servirà per dimensionar la problemàtica i conèixer quines polítiques i recursos calen, però també per acostar bona part de la ciutadania als veïns i veïnes que viuen al carrer als seus barris. Necessitem ser 500 persones voluntàries, t’hi sumes?

Caminarem pels carrers de Barcelona per detectar i comptabilitzar les persones que dormen al ras. Serà durant la nit i tindrem dues franges horàries diferents: als barris més allunyats del centre ho farem entre les 22.00 i les 00.00, i als barris més cèntrics serà entre les 00.00 i les 2.00.

Volem saber quantes persones viuen al carrer a Barcelona i, per això, organitzem un recompte que ens permetrà tenir la fotografia d’una nit concreta a la ciutat. Aquest tipus d’informació és important per incidir políticament i concretar polítiques i recursos adreçats a les persones sense llar.

Per participar-hi no cal tenir experiència prèvia, només ser major de 18 anys; tenir disponibilitat dues hores la nit del 13 de desembre, entre les deu de la nit i les dues de la matinada, segons el barri; gaudir de capacitat física per fer el recorregut a peu i portar calçat còmode, i tenir un dispositiu mòbil amb connexió a internet i la bateria carregada.

Totes les persones que us apunteu rebreu al vostre correu electrònic unes instruccions i un vídeo formatiu que detalla l’acció. Sortirem en parelles i cada grup tindrà un mapa amb la zona delimitada que haurà de recórrer. Sortirem a comptar i, per això, no cal acostar-se molt a la persona ni despertar-la. Caminarem a poc a poc, vorejant els carrers pels dos costats i fixant-nos en els racons més amagats.

Per arribar a tots els barris de la ciutat i dur a terme el recompte, necessitem ser més de 500 persones voluntàries. La teva participació ens ajudarà a saber quantes persones viuen a la intempèrie a Barcelona, però volem que no es quedi en una acció puntual.

A més, et proposem recórrer els carrers pròxims a casa teva i saber si al teu barri hi ha persones que viuen al carrer. Tot això és un primer pas perquè més endavant, si vols, t’acostis a les persones, les saludis i estableixis vincles amb elles.

Estem convençuts que tots podem ser #AlgúAmbQuiComptar! Si no pots venir la nit del dia 13, ho pots explicar a la teva gent. També t’hi pots afegir donant suport econòmicament a la tasca d’Arrels i col·laborant de moltes altres maneres.

Per a més informaciórecompte@arrelsfundacio.org.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!