A les 9.25 ha començat l’audiència privada del papa Francesc al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Ha durat quaranta minuts i ha tingut lloc a la Biblioteca Privada del Palau Apostòlic.

“Ha sigut una reunió a soles, molt cordial, i on han pogut compartir punts de vista sobre diversos temes com la preocupació per la situació d’Israel i Palestina”, han manifestat fonts de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Posteriorment, en declaracions als mitjans, el president Aragonès ha aprofundit en els detalls de la trobada: “Hem tingut l’oportunitat de conversar sobre l’actualitat política i, en aquest sentit, ha estat una conversa molt positiva. Agraeixo l’amabilitat i la disponibilitat del Papa per escoltar els meus posicionaments i agraeixo les seves paraules en aquesta trobada.”

Aragonès en comparèixer davant dels mitjans de comunicació per valorar la trobada.

PERE ARAGONÈS

“Hem tingut l’oportunitat de conversar sobre l’actualitat política i, en aquest sentit, ha estat una conversa molt positiva”

El president de la Generalitat també ha tingut ocasió de traslladar al Sant Pare la lluita contra la desigualtat que es fa des de Catalunya “a través de polítiques socials que aposten per l’àmbit educatiu, l’habitatge i l’acollida i la integració de la immigració”.

Sobre una possible visita a Catalunya del Pontífex, Aragonès ha explicat que han tingut ocasió de parlar de la importància del Mil·lenari de Montserrat del 2025: “Li he dit que estaríem molt honorats de la seva visita, però és ell qui defineix l’agenda dels seus viatges internacionals.”

©VaticanMedia

Pel que fa a la situació de Terra Santa, el Papa i Aragonès han coincidit en la necessitat d’avançar en les solucions diplomàtiques que han de garantir el dret a la vida i la llibertat de tots els pobles.

Jacint Verdaguer i Joan Maragall

El president li ha regalat al Papa Francesc un Sant Jordi de plata, reproducció de l’escultura articulada que s’ubica a la capella del Palau de la Generalitat, juntament amb obres dels poetes Jacint Verdaguer i Joan Maragall, i del fotògraf Joan Guerrero, dins d’una bossa “Made in CIRE”, feta a un centre penitenciari pel projecte del Centre d’Iniciatives per la Reinserció.

El llibre Gràcies. El cant espiritual de Joan Maragall és una edició de Claret amb fotografies de Joan Guerrero, referent de la fotografia social del nostre país. Un llibre que connecta la poesia de Maragall amb les fotografies paisatgístiques i socials de Guerrero i que va sorgir de l’exposició de l’obra de Guerrero per commemorar el centenari de la parròquia de Santa Coloma (Església Major) de Santa Coloma de Gramanet.

Després d’entregar-li els obsequis institucionals, el president també li ha donat al Papa una samarreta del seu equip, el San Lorenzo de Almagro, signada pels seus jugadors, per encàrrec de comunitat argentina de Catalunya.

©VaticanMedia
©VaticanMedia
L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!