L’escena del naixement amb Jesús, Maria i Josep, el bou i la mula, l’estel de Betlem, l’adoració dels Reis de l’Orient, els pastors… Les escultures esculpides en pedra a la façana del Naixement de la Sagrada Família són un recurs privilegiat per narrar des del punt de vista històric, bíblic, literari i catequètic el naixement i la infància de Jesús.

Els infants que participen en el tradicional Taller Infantil de Nadal, acompanyats per les seves famílies, van identificant en cadascuna de les escultures els personatges del relat tantes vegades escoltat i explicat. És una estona privilegiada per descobrir, amb l’ajuda de la guia, quin és el sentit autèntic del Nadal, amb l’escena central de Jesús, Maria i Josep.

“Gaudí va pensar les façanes del Naixement i de la Passió com una manera d’evangelitzar i donar a conèixer la història de Jesús de manera molt clara, mitjançant escultures”, destaca Montse Orozco, guia de la Sagrada Família. “Als nens els resulta molt fàcil saber què estan veient i començar a relacionar les escultures amb les històries que coneixen”.

MONTSE OROZCO

“Gaudí va pensar les façanes del Naixement i de la Passió com una manera d’evangelitzar i donar a conèixer la història de Jesús de manera molt clara, mitjançant escultures”

El Taller Infantil de Nadal, adreçat a infants d’entre 6 i 12 anys, es durà a terme en diverses sessions durant el mes de desembre. Es preveu que hi participin uns 640 infants. Té una durada aproximada d’una hora i mitja i un cost de 6,5 euros.

Després de l’explicació sobre la façana del Naixement i un breu apunt a l’interior del temple, amb especial atenció a l’espectacle de llum que ofereixen els vitralls de Joan Vila-Grau, la segona part del taller transcorre al claustre de la Mare de Déu de la Mercè.

Al taller de manualitats els infants elaboren un canelobre porta-espelmes. Foto: Agustí Codinach

Allí comença un joc de descoberta en el qual els infants hauran de resoldre diversos reptes i posteriorment el taller de manualitats, on podran elaborar un canelobre porta-espelmes en forma d’estrella a base de cartró encunyat.

Aquesta iniciativa, com també el taller de Setmana Santa, permet acostar la basílica i tot el que significa al conjunt de la ciutat, i en especial als infants i les famílies.

“Aquest taller ofereix una activitat en família singular, que reforça el coneixement del temple de la Sagrada Família així com el contingut espiritual i religiós del temps de Nadal”, ens comenta Marta Otzet,  directora de Cultura i Acció Socioeducativa de la Sagrada Família.

MARTA OTZET

“Aquest taller ofereix una activitat en família singular, que reforça el coneixement del temple de la Sagrada Família així com el contingut espiritual i religiós del temps de Nadal”

Més informació i inscripcions: https://tinyurl.com/msfmvwxt

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!