La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i la Fundació Pere Tarrés han signat el 23 de gener un conveni de col·laboració per establir línies de treball conjunt, amb l’objectiu d’aprofundir en un model d’escola més obert a la comunitat i on les activitats de lleure educatiu tinguin un paper rellevant com a eina de desenvolupament integral dels infants. 

El conveni inclou diverses línies de col·laboració, com ara la promoció de materials i activitats de pastoral juvenil i familiar de totes dues institucions, la visibilitat de l’activitat dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans o la presència en jornades d’orientació acadèmica.

Les activitats de lleure han de ser “un instrument per al desenvolupament integral dels infants”

La finalitat de l’acord és, segons manifesten les dues entitats, “aprofundir en un model d’escola més oberta a la comunitat i a l’entorn, en la qual les activitats més enllà de l’aula siguin un referent i un instrument per al desenvolupament integral dels infants”. 

El conveni, que han formalitzat Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés, s’emmarca dins d’una trajectòria prèvia de col·laboració en el camí de sinodalitat i diàleg que les dues institucions porten a terme i en la coincidència de totes dues entitats en una missió socioeducativa vers la infància i la joventut del país, en el marc eclesial corresponent. 

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya té com a objectius promoure una educació de qualitat, d’acord amb els principis i valors cristians, tot oferint els serveis necessaris i el suport i ferm compromís amb les famílies, per a la coordinació de les escoles cristianes de Catalunya. 

Per la seva banda, la Fundació Pere Tarrés és una entitat no lucrativa d’acció social i educativa, avalada per seixanta anys d’experiència i per més de 400.000 beneficiaris i beneficiàries, que té la finalitat de promoure l’educació en el lleure d’infants i joves.  

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!