La festa de Pentecosta renova la consciència de la presència de l’Esperit en nosaltres i ens dona el coratge de sortir de les parets protectores de la nostra colla, dels grups reduïts, de tancar-nos en una vida tranquil·la i en hàbits estèrils. «Quan arribà la diada de Pentecosta es trobaven reunits tots junts… Se’ls van aparèixer unes llengües com de foc… Tots van quedar plens de l’Esperit Sant i començaren a parlar en diverses llengües.… Quan se sentí aquella remor, la gent s’aplegà i van quedar desconcertats, meravellats i estupefactes» (Ac 2).

Aquest any la Pentecosta té la força esperançadora de la vida de l’Església universal i de les nostres Esglésies diocesanes, els reptes que tots portem al cor i entre mans: la sinodalitat, el discerniment i l’anunci de Jesucrist.

«Vivim un canvi d’època… Com podem escoltar Déu, que ens parla enmig d’aquest canvi? Cal tenir una oïda ben fina per saber escoltar l’Esperit i un cor ben disposat per complir el que ens diu» (Pla Pastoral, arxidiòcesi de Barcelona). Cada cristià i cada comunitat ha de discernir quin és el camí que el Senyor li demana, tots som convidats a sortir de la pròpia comoditat i atrevir-nos a arribar a les perifèries que necessiten la llum de l’evangeli (EG 20). Convidats a «sortir», a discernir i a fer-ho junts en comunitat:  «Com es realitza avui aquest “caminar junts” que permet a l’Església anunciar l’Evangeli… i quins passos ens convida a fer l’Esperit per créixer com a Església sinodal?»(document preparatori del Sínode).  

Sinodalitat, discerniment i anunci de Jesucrist, aquest és el repte, la invitació, el somni d’una Església en sortida que «eixampla la tenda, que s’estenguin els teus envelats. Allarga les cordes i reforça les piquetes» (Is 54,2).

Per preparar la Pentecosta 2023 a Barcelona ens convoquem tot el laïcat diocesà a una Trobada-pregària-celebració, presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, el dissabte 20 de maig a les 17.30 a la parròquia de Sant Pau del Camp. Convoca la Delegació per a la Formació i Acompanyament del Laïcat. Us hi esperem!

Bona festa de la Pentecosta.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!