El dilluns 4 de setembre Ràdio Estel va iniciar una nova temporada, la 30ena de la seva història, la tercera amb el periodista Toni Hervás com a director. La gran novetat és Ànima Estel, el primer canal de temàtica religiosa cent per cent en català.

Què ens proposa Ràdio Estel per a aquesta nova temporada?

El plantejament que fem aquesta temporada passa per reforçar, d’una banda, la programació convencional, que ens permet arribar al conjunt de la societat, i de l’altra, potenciar el servei pastoral. Això darrer ho fem de dues maneres. La primera és mantenint l’oferta de la litúrgia del dia i la informació social i religiosa. Tots els programes que fan aquest tipus de servei es mantenen i, per exemple, en el cas de Sense distància, augmenten continguts. I la segona és amb la posada en marxa d’Ànima Estel, el primer canal de temàtica religiosa cent per cent en català que ofereix les 24 hores del dia un servei pastoral i uns continguts molt acurats. Els oients hi poden accedir a través de la web o de l’aplicació de Ràdio Estel. Ignasi Miranda, juntament amb David García, són les dues persones que vetllen per aquesta programació 24 hores.

Quins continguts es poden seguir en aquest nou canal?

La programació ofereix la litúrgia del dia i altres espais d’interès. Ràdio Estel compta amb una gran biblioteca de programes històrics que hem recuperat. Són programes que tenen plena vigència i que ajuden a completar una oferta que creiem que pot ser del màxim interès per a un públic que vol seguir contingut litúrgic i pastoral les 24 hores del dia.

La graella diària també compta amb dos vaixells insígnia com són La Caravana i Fabricació pròpia. Què ens ofereixen?

La graella diària comença amb l’evangeli, el rosari i les laudes. Després arriba La Caravana, de 8 a 14 h, amb Joan Trias, que ens ofereix la informació del dia i un espai més tipus magazín amb dues temàtiques prioritàries: la social i la cultural. Podem destacar seccions com Filosofia millennial amb Leo Espluga. A les 14 h, i durant mitja hora, Xavi Toscano dirigeix l’espai informatiu Estel migdia. I de 15 a 18 h és el torn de Fabricació pròpia amb Mercè Raga, un espai que barreja informació i entreteniment. A partir de les 18 h arriba Sense distància, l’informatiu social i religiós d’Ignasi Miranda, seguit de les vespres des de Montserrat i la missa des de la catedral de Barcelona. Pel que fa a la Fórmula Estel, cal destacar el major protagonisme de Cocodril club, amb Albert Malla, cada dia de 21 a 22 h, així com l’acurada selecció musical que sempre ens ofereix María Sierra Rodríguez.

“L’empremta pròpia de Ràdio Estel és explicar des d’una visió cristiana i sense estar significats políticament tots els temes que afecten la societat”

El cap de setmana presenta novetats?

El cap de setmana no canvia gaire. Dissabte continuem amb una aposta molt clara pel món de les havaneres amb Gerard Carrión i el seu Sons de la terra; seguit per Escola de família, amb el patrocini de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya; La veu dels animals, creat i dirigit per l’ONG Adda, i Trotamundos, amb Miquel Mercadal. Pel que fa al diumenge, destaquem el Tot sardana, La taula de l’Evangeli i la missa conventual de Montserrat del matí i de la catedral de Barcelona a la tarda.

Quina és l’empremta pròpia de Ràdio Estel dins del panorama radiofònic català?

L’empremta pròpia de Ràdio Estel és explicar des d’una visió cristiana i sense estar significats políticament tots els temes que afecten la societat. Convidem gent de tots els colors per tal de poder mostrar una fotografia molt real de la societat catalana. D’altra banda, Ràdio Estel també té l’avantatge de poder oferir continguts que per a l’Església són importants mentre que la resta de mitjans presenten de manera més tangencial i lleugera.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!