Ángel Pérez Pueyo

El Papa ha nomenat com a bisbe de Barbastre-Montsó Ángel Pérez Pueyo, després d’acceptar la renúncia presentada per Mons. Alfonso Milián per motius d’edat. El nou bisbe de Barbastre era, fins ara, rector del Pontifici Col·legi Espanyol Sant Josep de Roma.

Ángel Pérez ha escrit una carta als seus nous diocesans, on expressa que “em presento a vosaltres com un humil ‘pastoret’ de Betlem que ‘sobresaltat’ pels àngels accepta posar-se en camí i deixar-se ‘sorprendre’ davant del Misteri”.

El bisbe electe de Barbastre-Montsó assumeix aquest ministeri “amb serenitat i goig, conscient que és el Senyor qui m’ha embarcat en aquesta aventura delicada i desafiant. Em conforta saber que Ell mateix ve a nosaltres en aquest camí, que és Ell qui porta el timó, garantia per arribar a bon port. A nosaltres ens tocarà remar”.

Segons Pérez, “miraré de viure des de la providència, la gratuïtat i la corresponsabilitat amb tots vosaltres. Cada persona, des de la seva pròpia singularitat i dignitat, serà sempre objecte del meu respecte, proximitat, estimació i atenció en el que sàpiga i pugui. (…) M’agradaria poder comptar amb cadascú de vosaltres i compartir plegats aquest repte”.

El proper 22 de febrer a les 17.00 serà ordenat bisbe a la catedral de Barbastre-Montsó.

Perfil biogràfic

Ángel Pérez Pueyo neix a Ejea de los Caballeros (Saragossa) el 1956. El 1979 ingressa a la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans del Cor de Jesús. És ordenat sacerdot a Plasència el 1980 i obté la llicenciatura en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat Civil de Salamanca.

Fins al 1980 és formador al Seminari Menor de Tarragona. Al 1985 és nomenat rector de l’aspirantat menor de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans a Salamanca i tutor al Col·legi Mestre Àvila, càrrecs que ocupa fins al 1990. Des del 1990 i fins al 1996 és membre i coordinador de Pastoral del Consell Central dels Operaris Diocesans. Col·labora amb els cursos per a formadors de seminaris a Buenos Aires, Caracas i Lima; als organitzats per la Comissió Episcopal de Seminaris de la Conferència Episcopal Espanyola i als cursos per a formadors de seminaris de llengua espanyola i portuguesa.

El 1996 és nomenat director general de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans del Cor de Jesús, càrrec que ocupa fins al 2008, quan és nomenat secretari tècnic de la Comissió Episcopal de Seminaris de la CEE, on s’està fins al seu nomenament com a rector del Pontifici Col·legi Espanyol a Roma el 2013.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!