Com cada any, la Fundació Amics de la Gent Gran posa en marxa una campanya a l’estiu, època especialment sensible per a les persones grans que pateixen soledat no desitjada. El tancament de punts de trobada, les altes temperatures que compliquen les activitats a l’aire lliure o l’absència d’un entorn proper fan que aquest mesos la soledat sigui més evident.

Per pal·liar-ne els efectes, des de la Fundació s’organitzen diferents activitats, com ara berenars, tertúlies o excursions, entre altres. A més, es durà a terme la principal iniciativa estiuenca des de fa més de trenta anys: les Vacances Amigues, unes estades de tres o quatre dies que serveixen perquè les persones grans de l’entitat tinguin la possibilitat de gaudir de l’estiu gràcies a unes vacances fora de casa. A més, sentiran el caliu i la companyia d’amics i amigues, així com de les persones voluntàries que hi participaran.

Per a gran part de la societat, l’estiu és una època de fer molts plans, la majora d’aquests, en companyia. Però, per a milers de persones grans, l’estiu és un moment dur, on la soledat s’accentua i els records dels moments viscuts en el passat tornen al cap. Per això, totes aquestes persones necessiten sentir-se acompanyades.

Per fer possible la campanya “Per un estiu en companyia”, les Vacances Amigues i les activitats de socialització, fan una crida a la ciutadania a col·laborar amb donatius, que faran possible la lluita contra la soledat de les persones grans en risc d’exclusió. L’objectiu final és superar els 60.000 euros, xifra que cobriria gran part les despeses de tota la campanya d’estiu.

Des d’Amics de la Gent Gran volen que aquest estiu milers de persones grans puguin viure un estiu en companyia. Gràcies a la tasca de prop de 2.800 persones voluntàries, la Fundació podrà organitzar activitats d’estiu perquè més de 2.700 persones grans gaudeixin d’espais i moments de socialització que els ajudi a pal·liar el sentiment de soledat no desitjada.

Les principals accions de la campanya d’estiu seran:

Berenars de Sant Joan. En aquest mes de juny hi ha programats berenars a diferents municipis de Catalunya per celebrar en companyia Sant Joan.

Vacances Amigues. Durant el mes de juliol s’organitzaran cinc torns, a Calaf, en què participaran prop de 135 persones grans i unes 70 persones voluntàries. A València es durà a terme un torn i a Madrid, Saragossa i Sevilla es faran excursions d’un dia.

Organització d’activitats. Durant els mesos d’estiu potenciaran l’organització d’activitats que permetran tornar a gaudir de la companyia, l’oci, la cultura i les tradicions a persones grans de diversos municipis: sortides en vaixell, visites culturals, passeigs en grup i trobades diverses que ompliran aquest estiu de moments memorables.

Per a més informació: https://perunestiuencompanyia.amicsdelagentgran.org/socies-2/

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!